Jeanneau lanseerasi alkuperäisen Cap Camarat 7.5 DC:n noin kymmenen vuotta sitten. Odotukset oli kovat ja tarkoituksena oli valloittaa Pohjoismaiden daucruiser-markkinat, mutta ajoitus meni pieleen. Tuli finanssikrisiä ja muuta talouden turbulenssia, ja daycruiserien kauppa sakkasi muun venekaupan mukana.
Nyt Jeanneau nostaa Cap Camaratin suurimman DC-mallin taas pinnalle. Runko on ennallaan, mutta tilaratkaisut on laitettu reippaalla kädellä uusiksi ja yksityiskohtia on muodinmukaistettu.
Cap Camarat 7.5:n runko on ominaisuuksiltaan yhä kelpo. Vene on kiitettävän vakaa ja etenee vähän isommassakin aallokossa varsin mukavasti. Ajamisessa painottuu helppous enemmän kuin urheilullisuus. Esimerkiksi trimmaustuntuma ei ole mitenkään erityisen dynaaminen, eikä raskaanpuoleinen ohjaus houkuta ylimääräiseen kurvailuun.
Testivene oli varustettu 250-hevosvoimaisella Yamahalla. Sen mukana seuraa vakiona hydrauliohjaus. Suomen maahantuoja paketoi veneet ensisijaisesti Mercuryn koneilla. Uudessa 250-hevosvoimaisessa V8-Veradossa on vakiona sähköhydrailinen ohjaustehostin, joka saattaa ohjaustuntumaa parantaa.
Yamahalla saavutettiin 39 solmun huippunopeus, jolloin bensaa palaa lähes 2,5 litraa meripeninkulmalla. 25 solmun matkanopeudella kulutus asettui selvästi siedettävämpään 1,7–1,8 litraa meripeninkulmalla, mutta luokkansa talouskärki Cap Camarat 7.5 DC ei silti ole.
Tuulilasi on uusi ja se jatkuu pitkälle sivuille tehden ohjaamosta ja matkustamosta entistä suojaisamman. Kehys on entistä selvästi tukevampi, ja muotoiltu käteen sopivaksi, joten siitä saa hyvän otteen esimerkiksi keulakannelle noustessa.
Avotilan tilaratkaisu on myllätty aika perusteellisesti. Poissa perän yhtenäinen u-sohva, ohjaamon paripenkki ja pentterimoduuli sekä ohjaamon kohdalla korotettu turkki.
Koko avotilan lattia on nyt yhdessä ja samassa tasossa, hallitsevana kalusteena on poikittaisesta peräsohvasta paapuurin laidalle pitkittäin jatkuva kulmasohva, jonka molemmat päätyselkänojat ovat kääntyvää sorttia. Peräsohvalla se tarkoittaa mahdollisuutta istua myös perää kohti ja sohvan etupäädyssä katse ajosuuntaan istuttavaa apukuskin paikkaa.
Sohvan keskelle saa tuttuun tapaan joko pöydän tai aurinkotasopatjan, mutta molemmat vasta lisähintaan. Aurinkopatjoja saa halutessa enemmänkin, sillä lisävarustelistalta löytyy myös keulakannen ja paapuurin uimatason patjasarjat.
Myös pentterivarustus hankitaan kokonaisuudessaan lisävarustelistalta. Siihen voidaan lukea vetolaatikkomallinen jääkaappi, laidasta esiin taittuva työtaso ja hanalla varustettu pesuallas. Kaikki sijoittuvat jokseenkin apukuskin paikan tienoille.
Kokonaisuutena avotilan tilaratkaisu tuntuu toimivalta. Se muuntuu yhtä lailla mukavaksi matkustamoksi kuin sosiaaliseksi seurustelutilaksi. Kulkuyhteydet sekä keulakannelle että perän uimatasolle ovat entistä sujuvammat, etenkin vaikka sohva olisi miehitettynä ja tarkoituksenmukaisessa käytössä.
Pohjoismaisista kilpailijoista poiketen minkään sortin kuomuratkaisua 7,5 DC:n vakiovarustukseen ei kuulu. Se tuntuu kerrassaan omituiselta, ja tehdaskuomujen hinnat huimaa: ajokuomu viisi tonnia ja satamapeitekin melkein kaksi.
Kajuutta on kooltaan kokoluokan korkeimpia ja tilavimpia, ja varustettu tässä kokoluokassa harvinaisesti erillisellä toiletilla. Toiletin kalustus valitaan jälleen kokonaisuudessaan optiolistalta. Testivene oli varustettu vesi-wc:llä ja käsienpesualtaalla, jotka nostavat kokonaishintaa liki kahdella tonnilla.
Kalusteiden asemointi sinänsä toimivan kokoiseen koppiin on epäonnistunut. Vähän tilaa vievä pesuallas on siellä missä tilaa olisi ja paljon tilaa vievä wc-istuin siellä missä tilaa ei oikein ole. Lopputulos on se, että mikäli oven haluaa sulkea, on pöntöllä istuttava hankalasti poikittain pumpun kahvan päällä.
Takapakkia on kokenut myös toinen kajuutan erikoisuus, avotilan alle jäävä poikittain pistopunkka. Sen pituus ja leveys riittäisi yöpymiseen, mutta ohjaamon lattian madaltaminen on johtanut siihen, että vuoteen patjan ja katon väliin jää vain 35 sentin ilmatila. Se on niin vähän, että vakiovarusteisiin kuuluvasta patjasta huolimatta tila toimii vuodetta paremmin tavaratilana.
Tavaroille on tilaa myös paapuurin laidan hyllykössä ja keulavuoteen alla. Keulavuoteen viihtyisyys riittää hyvinkin kahdelle aikuiselle ja pikkulapselle, etenkin kun taittaa vessan oven eteen tulevan pienen mutta merkityksellisen täytepalan käyttöön.
Jeanneaun viimeistely on kehittynyt vuosikymmenessä harppauksin. Uudessa 7.5 DC S2:ssa ilmettä kohottavat esimerkiksi avotilan kaksisävyverhoilu sekä kajuutan keulalaipion verhoilu, jonka olisi tosin saman tien voinut ulottaa myös ainakin vuoteen mitan verran laitoihin. Paljas lujitemuovi on sängyllä maatessa kalsea vieruskaveri.
Laatuvaikutelman keskiluokkaistuminen näkyy myös 7.5 DC S2:n hinnassa. Se ei ole enää silmiinpistävän edullinen edes alkaen-tasolla, vaikka sitä on kaitsittu Jeanneaulle melko tyypilliseen tapaan vakiovarustuksesta tinkimällä. Sen seurauksena vajaan 80 000 euron lähtöhinta muuttuu kilpailukykyisesti, kiinnostavasti ja käytännöllisesti ladattuna 100 000 euron tasoon. Se määrittää vaikkapa Flipper-mallistosta 7.5 DC S2:n kilpailijaksi pikemminkin 800 DC:n kuin suositumman 700 DC:n.