Baltic on tunnettu venemaailmassa tinkimättömästä laadustaan ja innovatiivisista ratkaisuistaan. Jokainen vene tehdään tilaustyönä viimeistä piirtoa myöden. 

Toisin kuin normaalissa venekaupassa, omistajat ja heidän asiantuntijansa ovat mukana veneiden suunnittelussa alusta alkaen. Balticin asiakkaat ovat vaativia ja Balticille jokainen uusi tilaus suo mahdollisuuden kehittää uusia, ennennäkemättömiä ratkaisuja.

Nyt vesille lasketut veneet edustavat pientä, keskikokoista ja suurta kokoluokkaa Balticin repertuaarissa. Tosin pieni on tässä tilanteessa hieman harhaanjohtava nimitys, sillä kyse on 67-jalkaisesta valtamerijahdista. 

Baltic 67 PC (Performance Cruiser) Lurignaon niin kutsuttu semi-custom, koska se perustuu valmiiseen runkomalliin. Karvan yli 20-metrinen jahti on rungoltaan sulavalinjainen ja moderni kaunotar Judel & Vrolijkin piirustuspöydältä. Kauneutta lisää nykymuodinmukaisten taitteiden puuttuminen linjoista. 

Tiikkikansi on ehtaa Balticia, mutta kannesta kauniisti nouseva ruffi suurine ikkunoineen sekä lukuisat runkoikkunat ovat ehtaa tätä päivää. Veneen laatu paljastuu entistä selkeämmin sisätiloissa, joissa on kiinnitetty huomiota mukavuuteen ja toimivuuteen. Luksusjahdiksi tämän tunnistaa helposti ääntä vaimentavalla materiaalilla verhoilluista hyteistään ja keskivertoa suuremmasta automatiikan määrästä.

Balticin keskikokoisia veneitä edustaa tässä kimarassa 112-jalkainen Liara. Vene on hieman yli 34 metriä pitkä ja 7,9 metriä leveä. 84-tonnisen veneen syväys on suurimmillaan 6,15 metriä ja köli ylhäällä 3,95 metriä. Veneessä on seitsemän hyttiä – omistajan hytti, VIP-hytti, kaksi vierashyttiä ja vielä kolme kabiinia miehistölle. Veneen linjat on piirtänyt Malcolm McKeon ja sisutuksen suunnitellut Adam Lay studio.

Superjahtimaailman odotetuin uutuus on Baltic 142 Canova. Siinä on käänteentekevä rungosta sivulle auki taittuva foili normaalin bulbikölin lisäksi. Sen uskotaan tuovan suotuisissa olosuhteissa jopa viisi solmua lisää vauhtia. 

Lisäksi evän pitäisi lisätä mukavuutta, vähentää kallistelua ja liikettä merenkäynnissä. Veneen foili on suunniteltu varta vasten tämän kokoluokan veneisiin ja se on vaatinut uusia ratkaisuja sekä suunnittelussa että rakentamisessa. Ratkaistavana on ollut foilin tuenta ja liikuttaminen veneen sivulta toiselle, kun siihen kohdistuu parhaimmillaan 50-tonnin paine. 

Jos tämä konstruktio toimii niin kuin on suunniteltu, on Balticin omistajan Hans Georg Näderin mukaan odotettavissa kysyntäpiikki tämänkaltaisille konstruktioille. Canovanon suunnitellut Farr Yacht Design, Ruffin muodot tulevat Lucio Michelettin kynästä ja sisustus on hänen ja Balticin yhteistyötä. 

43 metriä pitkässä, yhdeksän metriä leveässä ja 140 tonnia painavassa Baltic 142 Canovassa on vain kolme hyttiä omistajalle ja hänen vierailleen, joten sviittien tilavuus ja ylellisyys on ollut lukumäärää tärkeämpää. Miehistöhyttejä on neljä.

Balticin tasoisten ja kokoisten jahtien hinnat ja omistajat ovat liikesalaisuuksia. Jos hintaa tarvitsee kysyä, niin ensimmäinen arvio on se, ettei kysyjällä ole Balticiin varaa. Siihen voi kuitenkin varautua, että näistä Balticeista pieninkin maksaa moninkertaisesti verrattuna suunnilleen samankokoisiin sarjatuotantopursiin, joiden hinnat alkavat tyypillisesti noin puolestatoista miljoonasta eurosta.

www.balticyachts.fifi