Sekä yhdysvaltalainen Bayliner että ruotsalainen Uttern kuuluvan maailman suurimman venevalmistajan, Yhdysvaltalaisen Brunswick-konsernin Venture Groupin venemerkkeihin yhdessä Quicksilverin ja Heydeyn kanssa. Venture Groupin neljän venemerkin lisäksi saman sateenvarjon alla on Brunswick Boat Groupin Boston Whaler, Sea Ray ja Navan sekä kimppu alumiinisiin kalastus- ja ponttoniveneisiin erikoistuneita brändejä, kuten Lund, Crestliner, Lowe, Princecraft ja Harris.
Erimaalaisista identiteeteistä huolimatta Euroopassa myytävät Baylinerit ja Utternit valmistetaan samoilla tehtailla Portugalissa ja Puolassa. Baylineriakaan ei siis mahdolliset EU:n yhdysvaltalaistuotteille asettamat tuontitullit uhkaa.
Baylinerin maahantuonti ja myynti on ollut viime vuodet Vääksyn Konepisteellä, mutta vaihdos VG Boatsille tarkoittaa, että merkki on entistä kattavammin läsnä ja tarjolla myös rannikolla. Malliston kokohaitari alkaa 4,5 metristä ja ulottuu yli kahdeksaan metriin. Suomessa keskitytään oletettavasti Element-sarjan 15-, 17- ja 19-jalkaisiin avoveneisiin, hiukan suurempiin bowridereihin sekä Baylinerille perinteisiin keulakajuutallisiin cuddy cabin eli daycruiser-malleihin ja asuttavampaan Ciera 8 -sportcruiseriin.
Uusimmat Bayliner-mallit ovat viime syksynä esitelty V20 bowrider ja tammikuussa Düsseldorfin venemessuilla julkistettu C21 cuddy cabin (alla). Varsinkin 6,4 metrin pituinen C21 on mielenkiintoinen haastaja suosittuun 6,5 metrin daycruiserien luokkaan. Sen hinnat alkavat 150-hevosvoimaisella perämoottorilla varustettuna kilpailukykyisesti 56 890 eurosta. Maksimikoneteho on 225 hevosvoimaa.
Uttern on viettänyt viimevuodet Suomessa hiljaiseloa, sillä merkillä ei ole toviin ollut aktiivista maahantuojaa saati myyjää. Suomessa valikoima koostuu kolmesta mallisarjasta, pulpettiveneiden S-, bowriderien T- ja daycruiserien D-sarjasta. Kussakin on 3–4 kokoluokkaa.
S-sarjan suurin malli S65 (pääkuvassa) on Suomessakin jossain määrin suosiota aikanaan saavuttaneen Uttern 6402/S64:n seuraaja, jonka kookkaan keskipulpetin sisällä ja etuavotilan alla on minikajuutta. 150-hevosvoimaisella moottorilla varustettuna S65:n pakettihinnat alkavat reilusta 60 000 eurosta.
Utternin daycruisereista pienin on himpun alle kuusimetrinen D59. Sen hinnat alkavat 100-hevosvoimaisella koneella varustettuna alle 55 000 eurosta. Malliston huipulla on erillisellä toiletilla ja kahdella parivuoteella varustettu D77, jonka lähtöhinnat asettuvat 110 000 euron tuntumaan.
Brunswick-konsernin perämoottoriveneet myydään luonnollisesti samaan konserniin kuuluvan Mercuryn perämoottoreilla varustettuina paketteina. Brunswickin venemerkeistä VG Boats toimii jo entuudestaan Navanin maahantuojana ja myyjänä sekä lisäksi suomalaisten AMT- ja XO-veneiden jälleenmyyjänä.
Maukas sivujuonne saadaan siitä, että VG Boats toimii sekä pääkaupunkiseudulla että Turussa samoissa tiloissa Yamaha Centerien kanssa, koska VG Boats on samaa yritysryhmää Yamaha Centereissä kauppiaana toimivan Boat Store Finlandin kanssa.
Käytännössä Boat Store Finlandin lonkerot venekauppaan ovatkin poikkeuksellisen mittavat. Yamaha Centerien nimissä se toimii muun muassa Yamaha-perämoottoreilla varustettujen Buster-, Yamarin-, Cross-, Suvi-, Finnmaster- ja Husky-veneiden jälleenmyyjänä. Saman oven takaa löytyvät siis myös VG Boatsin edustamat merkit sekä Boat Store Finlandin maahantuomat italialaisen Ferretti Groupin Ferretti-, Riva- ja Pershing -luksusjahdit sekä ranskalaisen Benetaun moottoriveneet.